SÖZLEŞMELER HUKUKU
İş hayatımızda, günlük hayatımızda sözleşmeler önemli bir yer alır. Hukukçular sözleşme için “ Tarafların kanunu” derler. Sözleşme ile gerçekleştireceğiniz hukuki ilişkinin sınırlarını, konusunu, işleyişini, edimleri, şartları, süreyi, yükümlülükleri, sona erme hallerini, yetkili mahkemeyi, delilleri, hakem kuralını ve daha çok sayıda hususu belirleyebilirisiniz.
Yasalardaki emeredici kurallar sözleşme özgürlüğünün sınrılarını çizer.
Sözleşme, uygulamada herkes tarafından yapılmaktadır. Emlakçılar, mali müşavirler, teknik elemanlar, iş sahipleri vs. Evet sözleşme yapmak kolay olarak algılanmakta, çoklukla da internetten alınan sözleşmeler kullanılıp sorun çözülmek istenmektedir.
Bunu herkesin müteaahitlik yapmasına ya da hasta olduğunda rastgele ilaç kullanmasına benzetebiliriz.
Nasıl mühendis ve mimarı olmayan bir inşaat deprem de, doctor olmayan tarafından önerilen ilaç ilerleyen hastalıkta kendini gösteriyorsa iyi bir hukukçu tarafından hazırlanmayan sözleşmelerde ihtilafların ortaya çıktığı anda kendini gösterir.
Bir sözleşme hazırlamak için çok iyi borçlar hukuku bilgisi, sözleşme konusu ile ilgili asgari teknik bilgi, vergi hukuku bilgisi, usul hukuku bilgisi gerekmektedir.
Tokgöz avukatlık asla matbu sözleşme kullanmaz. Müvekkilinin ihtiyaçları, olayın özellikleri iyice irdelendikten ve müvekkille sözleşme konusu ile ilgili tüm ihtimaller değerlendirildikten sonra; sadece sizin talebinize uygun ve size özel sözleşmeniz hazırlanır.